Jurnalul Succesului în Viață

Acest veritabil ghid zilnic de viață este parte integrantă a cursului ”România 2024” și vine să adauge o latură practică tuturor conceptelor teoretice discutate. Astfel, timp de 365 de zile, jurnalul vă ajută să descoperiți cine sunteți cu adevărat, ce vreți să faceți în viață și cum puteți pune și voi umărul la lupta suveraniștilor români pentru preluarea puterii în România. Materialul este preluat din excepționalele scrieri ale autorului american Robert GREENE care studiază și scrie de 30 de ani despre natura umană și despre politică. Citiți, distribuiți și discutați aceste idei cu familiile, cu prietenii și cu toți cei cărora le pasă de viitorul neamului românesc.

DESCOPERIȚI-VĂ CHEMAREA ÎN VIAȚĂ

”Fiecare își ține viitorul în propriile mâini, precum ține un sculptor în mâinile sale materia primă pe care o va modela într-o statuie. La fel ca întreaga creație artistică este și viitorul nostru, ne naștem cu capacitatea de a-l modela. Cu toate acestea abilitatea de a ne modela viața așa cum ne dorim trebuie învățată și cultivată cu atenție”.
JOHANN WOLFGANG VON GOETHE

Cu toții aveți în voi o forță interioară, nevăzută, care caută să vă ghideze către scopul vieții voastre, către ceea ce sunteți meniți să realizați în timpul vieții pe pământ.

În copilărie, această forță vă era clară. Aceasta v-a direcționat către activități și subiecte care se potrivesc și acum înclinațiilor voastre naturale. Erați mereu stârniți de o curiozitate profundă și primară.

În anii care au urmat, forța aceasta din voi s-a estompat pe măsură ce ați început să ascultați din ce în ce mai mult de părinți, de colegi și de anxietățile zilnice care vă consumă tot timpul.

Aceasta este sursa nefericirii voastre, lipsa legăturii voastre cu cine sunteți și cu ceea ce vă face unici.

Primul pas către împlinirea personală este întotdeauna în interior, să învățați cine sunteți cu adevărat și să vă reconectați cu acea forță înnăscută. Cunoscând-o cu claritate vă veți găsi drumul spre calea corectă a carierei și restul vieții voastre se va ordona de la sine.

Nu este niciodată prea târziu pentru a începe acest proces. Nu există bine și rău ci doar drumul vostru unic prin viață. Redescoperiți-l.

RECONECTAȚI-VĂ LA PASIUNEA DIN COPILĂRIE

Atunci când celebra Marie Curie, viitoarea descoperitoare a radiului, avea patru ani aceasta s-a rătăcit în biroul tatălui ei și s-a oprit fascinată în fața unei cutii de sticlă care conținea tot felul de instrumente de laborator pentru experimente de chimie și fizică.

În ani ice au urmat Marie a tot intrat în acea cameră din nou și din nou pentru a se uita la instrumente, imaginându-și tot felul de experimente pe care le-ar putea efectua cu aceste tuburi și dispozitive de măsurare.

Mulți ani mai târziu, atunci când a intrat pentru prima dată într-un laborator real și a făcut câteva experimente, tânăra s-a reconectat imediat cu obsesia ei din copilărie și a realizat imediat că și-a găsit vocația.

La fel puteți fi și voi, amintiți-vă ce anume vă fascina în copilărie pentru că acolo se poate afla viitorul vostru prosper.

DESPRE VOCEA INTERIOARĂ

”Calea de urmat pentru a redescoperi sensul și valoarea vieții este de a recupera puterea experienței, de a asculta vocile care vin din interior și de a învăța să auzim cu adevărat aceste voci din interior”.
ABRAHAM MASLOW

De când eram foarte tânăr am fost fermecat de cuvinte. Îmi amintesc că în clasa a patra profesoara a propus un joc de cuvinte în care a scris pe tablă cuvântul ”tâmplar” și ne-a cerut să găsim cât mai multe cuvinte noi formate din amestecarea acelor litere. Am găsit atunci ”tâmpla”, ”lampă”, ”ramă” și m-am gândit: "Uau! Vrei să spui că poți lua litere în felul acesta și să le recombini în cuvinte noi?" Asta m-a fascinat!

Aceste afinități ce apar în copilărie sunt greu de exprimat în cuvinte. Psihologul American Abraham Maslow, inventatorul celebrei piramide a nevoilor umane, ”Piramida lui Maslow”, a numit-o "Voci Semnal". El a observat că toți copiii știu exact ce le place și ce nu le place de la o vârstă fragedă. Este extrem de uman și de puternic.

Cu toții ați auzit aceste voci semnal în copilărie. Ați urât un anume tip de activitate dar ați iubit altele, de exemplu nu vă plăcea matematica dar erați atrași de cuvinte sau erați entuziasmați de anumite tipuri de cărți în timp ce altele vă plictiseau teribil de tare.

Importanța recunoașterii acestor înclinații timpurii este uriașă pentru că ele sunt indicii clare ale unei atracții care nu este deformată sau influențată de convingerile altor oameni. Ele nu sunt ceva inoculat în voi de către părinții care încearcă să vă modeleze după chipul și asemănarea lor.

Venind în schimb de undeva mai profund, aceste înclinații nu pot fi decât reflectarea chimiei voastre unice, a ceea ce sunteți voi cu adevărat.

Amintiți-vă vocile semnal din copilărie pentru că acolo se află încă esența a ceea ce sunteți voi cu adevărat și de acolo puteți începe reclădirea viitorului.

CHEMAREA ESTE DEJA ÎN TINE

Mai devreme sau mai târziu, ceva pare să ne cheme pe o anumită cale. S-ar putea să vă amintiți acest lucru ca un semnal din copilărie când un îndemn de nicăieri, o fascinație, o întorsătură ciudată a evenimentelor, v-a lovit ca o veste mare: Asta trebuie să fac! Asta trebuie să am! Acesta este cine sunt eu!
JAMES HILLMAN

Pe măsură ce deveniți mai sofisticați pierdeți adesea legătura cu aceste semnale din adâncul vostru. Ele pot fi îngropate sub toate celelalte subiecte pe care le-ați studiat. Puterea și viitorul vostru pot depinde însă de reconectarea cu acest nucleu și de întoarcerea la originile voastre.

Trebuie să săpați pentru semne ale unor astfel de înclinații pe care le-ați avut în primii ani. Căutați urmele sale în reacțiile instinctuale la ceva simplu; dorința de a repeta o activitate de care nu v-ați săturat niciodată, un subiect care a stimulat un grad neobișnuit de curiozitate sau sentimente de putere atașate anumitor acțiuni. Chemarea este deja acolo în voi. Nu aveți nimic de creat sau de inventat, trebuie doar să săpați și să rafinați ceea ce a fost îngropat în voi toată viața.

Dacă vă reconectați cu acest nucleu la orice vârstă, un element al acelei atracții primitive va scânteia înapoi la viață indicând o cale care este în cele din urmă chemarea vieții voastre.

Tema zilei de astăzi: Întrebați pe cineva care își amintește copilăria voastră care erau interesele voastre și refamiliarizați-vă cu acele pasiuni timpurii.

LĂSAȚI-VĂ CAPTIVAȚI DE PROPRIA CHEMARE

Antropologul și lingvistul Daniel Everett a crescut la granița dintre California și Mexic într-un orășel de văcari. Încă din primii ani de viață acesta a fost atras de cultura mexicană din jurul său.

Toate îl fascinau, sunetul vorbirii muncitorilor emigranți mexicani, mâncarea și purtarea acestora atât de diferită de cea a lumii engleze. Everett s-a lăsat captivat complet, s-a înconjurat de cultura și limba acestora. Acest interes s-a transformat mai târziu în viața adultă în pasiunea sa de viață, în curiozitatea de a cunoaște alte popoare, alte culturi și diversitatea în genereal la nivel planetar.

Sfatul zilei: Amintiți-vă ce anume v-a atras de mici copii și implicați-vă în acel domeniu. Faceți asta chiar astăzi!

FACEȚI DIN SCHIMBARE UN ALIAT

Atunci când vă gândiți la carierea profesională și la schimbările inerente care vă așteaptă trebuie să gândiți în felul următor. Nu sunteți ținuți în lanțuri la un anumit loc de muncă. Loialitatea voastră nu este pentru o carieră sau o firmă ci trebuie să fiți loiali doar chemării voastre și marelui vostru obiectiv în viață și să faceți tot ce puteți pentru a-l atinge. Asta este datoria voastră, să identificați chemarea și să acționați în consecință.

Trebuie să înțelegeți și să acceptați că nu este datoria altora să vă protejeze sau să vă ajute. Pe drumul vieții sunteți singuri. Schimbarea este inevitabilă mai ales atunci când trăiți vremuri revoluționare ca cele din prezent. Deoarece mergeți singuri pe drumul unic al vieții voastre este de datoria voastră să anticipați schimbările care au loc chiar acum în profesia voastră și să adaptați în permanență marele obiectiv al vieții voastre în funcție de circumstanțe.

Pentru a face asta nu trebuie să rămâneți blocați în obiceiurile vechi de a munci sau de a gândi pentru că dacă faceți asta veți rămâne în urmă și veți suferi. Trebuie să fiți flexibili și să fiți gata de adaptare.

În cazul în care sunteți forțat să schimbați ceva atunci nu trebuie să reacționați irațional sau să fiți deprimat. Un exemplu din viața reală vă va ajuta să înțelegeți conceptul. Înainte de a reuși în box sportivul Freddie Roach a fost forțat să se retragă din box. Cu toate acestea Freddie a reușit să se întoarcă în ring pentru că a înțeles că ceea ce iubea cu adevărat nu era neapărat lupta propriu-zisă din ring ci sporturile competitive și strategia pe care trebuie să o folosești pentru a câștiga. Gândind așa Freddie Roach a reușit să-și adapteze cariera dorită tot în box dar în altă direcție.

În același fel, dacă viața vi se schimbă în mod neașteptat nu trebuie să abandonați toate abilitățile căpătate deja ci să găsiți un alt mod de a le aplica. Țineți privirea către viitor și nu către trecut. Mereu către viitor. De multe ori astfel de schimbări și adaptări creative au ca rezultat un viitor mai bun decât cel dinainte pentru că sunteți scoși din comoditatea unei direcții și forțați să reanalizați cum puteți să vă atingeți marele obiectiv al vieții.

Sfatul Zilei: Învățați să vă adaptați. Evitați planurile și obiectivele rigide pentru că singurul lucru cert în viață este schimbarea.

BANII ȘI SUCCESUL

Pentru mulți oameni goana după bani și statut social le poate oferi motivație și concentrare. Astfel de oameni cred că efortul de a-și găsi chemarea în viață este doar o pierdere monumentală de timp și o noțiune învechită. Din păcate însă pe termen lung această filosofie de viață dă adesea cele mai proaste rezultate.

Știm cu toții efectele obsesiei în viață, de exemplu dacă vrem și avem nevoie disperată să dormim, este mai puțin probabil să adormim. Sau dacă trebuie neapărat să ținem cel mai bun discurs posibil la o conferință, devenim foarte anxioși cu privire la rezultat, iar performanța suferă. La fel dacă avem nevoie disperată să găsim un partener intim sau să ne facem prieteni, este mai probabil să-i îndepărtăm.

Dacă în schimb ne relaxăm și ne concentrăm asupra altor lucruri, este mai probabil să adormim sau să ținem un discurs minunat sau să fermecăm oamenii. Cele mai plăcute lucruri din viață apar ca urmare a ceva care nu este intenționat și așteptat în mod direct.

Când încercăm să fabricăm artificial momente fericite, ele tind să ne dezamăgească. Același lucru este valabil și pentru urmărirea perseverentă a banilor și a succesului. Mulți dintre cei mai de succes, faimoși și bogați oameni nu încep cu o obsesie pentru bani și statut ci își caută chemarea în viață.

Un prim exemplu ar fi americanul Steve Jobs, care a adunat o avere destul de mare în viața sa relativ scurtă. De fapt, îi păsa foarte puțin de bunurile materiale. Accentul său unic a fost pe crearea celor mai bune și mai originale modele de telefon, iar când a făcut acest lucru și Apple a atins succesul, norocul l-a urmat și în forma sa financiară și a statutului social.

Sfatul Zilei: Concentrați-vă pe chemarea voastră în viață iar succesul va veni în mod natural.

GĂSIȚI-VĂ PROPRIA NIȘĂ ÎN VIAȚĂ

În perioada copilăriei sale petrecută în orașul Madra din India în anii 1950 V.S. Ramachandran a observat că este diferit de ceilalți oameni. Însingurat, de multe ori acesta mergea pe plajă unde a descoperit că îl fascina incredibila varietate a scoicilor aduse la mal de valuri. Ramachandran a început să le colecționeze și să studieze acest subiect în detaliu.

Foarte curând acesta a fost atras de o specie foarte ciudată, Xenofora, un organism care colectează bucăți de scoică pentru a le folosi drept camuflaj. Eroul poveștii noastre de astăzi se simțea o anomalie la fel ca acea scoică numită Xenofora.

În natură astfel de anomalii servesc unui scop evolutiv mult mai mare și pot conduce la ocuparea unor nișe ecologice noi care prin asta oferă o șansă mai mare de supraviețuire celor care o ocupă.

Ramachandran a crescut și a căpătat interes pentru alte domenii similare, anormalități ale anatomiei umane, fenomene ciudate din chimie și tot așa. A urmat cursurile facultății de medicină și a devenit profesor în psihologie vizuală în cadrul California University din San Diego.

În acea perioadă a denevit interesat de fenomenul numit ”membre fantomă” ce apare în cazul persoanelor care își pierd o mână sau un picior dar cu toate acestea continuă să simtă o durere pronunțată în acel membru care însă nu mai există. Omul nostru a decis să facă experimente pe acești pacienți, iar aceste studii ale sale au condus la descoperiri excepționale despre funcționarea creierului uman și deasemenea unor tratamente care să-i ajute pe cei afectați de acest sindrom.

Din acel moment Ramachandran și-a dedicat întreaga viață profesională studiului anomaliilor neurologice și a simțit că primele semnale ale chemării veții sale, cele descoperite pe plajele din Madras, erau acum parte integrantă din viața sa adultă, într-o nișă extrem de îngustă dar care îi ofereau acestuia o satisfacție și o împlinire enorme.

Sfatul Zilei: Bucurați-vă de propriile ciudățenii chiar dacă aparent sunteți niște singuratici. Identificați ce anume vă face diferiți. Adunați laolaltă aceste caracteristici și nu vă temeți să vă trăiți viața ca niște ciudați pentru că nișa în care vă aflați poate genere beneficii uriașe pentru voi, pentru familiile voastre și pentru umanitate.

INSPIRAȚI-VĂ DIN PROPRII EROI

În timpul copilăriei petrecute într-un oraș din Carolina de Nord, în Statele Unite ale Americii, tânărul John Coltrane se simțea diferit și ciudat pentru că era mult mai serios decât colegii săi de școală.

Acesta avea nevoi emoționale și spirituale pe care nu știa cum să și le explice. În acea perioadă s-a apropiat de muzică mai mult ca un hobby, învățând să cânte la saxofon și cântând în trupa liceului.

Apoi, câțiva ani mai târziu, Coltrane l-a văzut într-o zi pe marele saxofonist de jazz Charlie "Bird" Parker cântând live, iar sunetele produse de Parker au ajuns până în adâncul sufletului său tânăr. Ceva profund și personal ieșea din saxofonul lui Parker, o voce din profunzime.

Datorită acelui moment Coltrane a descoperit mijloacele de a-și exprima unicitatea și de a da glas propriilor sale nevoi spirituale. Acesta a început să practice instrumentul cu o asemenea intensitate încât într-un deceniu a ajuns printre cei mai mari artiști de jazz ai epocii sale.

Ce trebuie înțeles din povestea vieții lui John Coltrane este că pentru a stăpâni un domeniu trebuie să iubiți subiectul și să simțiți o legătură profundă cu el. Interesul vostru trebuie să fie atât de profund încât să se învecineze cu credința. În cazul lui John Coltrane activitatea sa nu era doar muzică ci acesta da voce emoțiilor sale puternice prin intermediul instrumentului.

Sfatul Zilei: Există în lume oameni a căror activitate vă impresionează puternic? Analizați acest lucru și folosiți exemplul lor ca model de viață. Probabil că legătura pe care o simțiți izvorăște din asemănarea dintre chemarea voastră în viață și activitatea acestora.

ACCEPTAȚI-VĂ UNICITATEA

”Cel mai curajos act este să gândești independent”.
COCO CHANEL

Ce spuneți despre maeștri și oamenii celebri? Spuneți despre aceștia că ”Sunt UNICI” și aveți dreptate.

Nu a mai existat niciodată un Steve Jobs (proprietarul Apple).

Nu a mai existat niciodată un Warren Buffett (cel mai bogat investitor la bursă).

Nu a mai existat niciodată un Albert Einstein.

Nu a mai existat niciodată un Leonardo da Vinci.

Sunt unici însă pentru că au îmbrățișat și au folosit în viață exact ceea ce i-a făcut DIFERIȚI de ceilalți din jurul lor chiar dacă acest tip de succes a fost însoțit de ceva durere și de luptă interioară.

În ceea ce privește cărțile mele acestea, în special ”Cele 48 de Legi ale Puterii”, s-ar putea să vă șocheze, s-ar putea să credeți că ce scriu acolo sunt metode satanice, dar vă pot garanta că nu ați citit sau văzut niciodată o carte care să-i semene.

Secțiunile pe care le-am creat, paragrafele de început, citatele de pe părțile laterale, formele sale și cartea în general mă reflectă pe mine și ciudățenia mea, UNICITATEA mea. Editorul a fost speriat de asta și mi-a cerut să scriu o carte mai convențională însă i-am răspus: ”Nu. Știu că nu am mai publicat nimic până acum dar mă țin de ceea ce am aici”.

Cu alte cuvinte am avut curajul de a respecta felul meu de a fi și de a scrie chiar dacă acesta era ciudat sau unic.

ROBERT GREENE

Sfatul Zilei: Păstrați întotdeauna unicitatea voastră chiar dacă aceasta pare ciudată, ieșită din tiparul societății sau diferită pentru că aceasta este sursa voastră de putere.

CE ANUME VĂ ENTUZIASMEAZĂ?

Uneori, o înclinație devine clară printr-o anumită activitate care aduce cu ea un sentiment de putere sporită.

În copilărie cea care urma să devină celebra dansatoare americană Martha Graham s-a simțit intens frustrată de incapacitatea ei de a-i face pe ceilalți să o înțeleagă într-un mod profund. Cuvintele păreau că nu o ajută.

Apoi, într-o zi, a văzut primul ei spectacol de dans. Dansatorul principal avea un mod de a exprima anumite emoții prin mișcare; Era visceral, nu verbal. A început lecțiile de dans la scurt timp după aceea și și-a înțeles imediat vocația. Numai când dansa se putea simți vie și expresivă. Ani mai târziu, ea va reuși să inventeze o nouă formă de dans și să revoluționeze genul.

Legea zilnică: Faceți ceva care vă face să vă simțiți la apogeul ființei voastre. Faceți asta în fiecare zi și viața voastră se va schimba.

ÎNFRUNTAȚI PROBLEMELE CU CURAJ

Unii oameni nu devin conștienți de propriile înclinații sau de viitoarele căi ale carierei lor încă din copilărie. În schimb își descoperă limitările într-un fel dureros. Aceștia nu sunt buni la ceea ce alții par să se descurce foarte ușor iar ideea unei chemări în viață le este străină. În unele cazuri, ei internalizează judecățile și criticile altora și ajung să se vadă pe ei înșiși într-o lumină foarte proastă. Dacă nu sunteți atenți aceasta poate deveni o profeție care se împlinește.

Nimeni nu s-a confruntat cu această soartă mai pregnant decât profesoara americană Temple Grandin. În 1950, la vârsta de trei ani, Temple Grandin a fost diagnosticată cu autism și un medic a sugerat ca aceasta să fie internată pentru tratament pentru tot restul vieții sale.

Cu ajutorul logopezilor, ea a reușit să evite o astfel de soartă și să participe la școala obișnuită. Apoi a dezvoltat încet-încet un interes pronunțat pentru animale și pentru autismul în sine. Acest lucru a dus la o carieră în științe.

Cu puterile sale excepționale de raționament, ea a reușit să arunce lumină asupra fenomenului autismului și să-l explice într-un mod în care nimeni altcineva nu reușise să o facă până atunci.

Cumva Grandin reușise să depășească toate obstacolele aparent insurmontabile din calea ei și să-și găsească drumul spre chemarea vieții sale care s-a dovedit că i se potrivea de minune.

În același fel ca ea atunci când vă confruntați cu limitări în viață trebuie să răspundeți într-un mod creativ și, la fel ca în cazul lui Temple Grandin, puteți descoperi o soluție la care nimeni nu s-a gândit.
ROBERT GREENE

Sfatul zilnic: Înfruntați una dintre limitările sau unul dintre obstacolele din viața voastră chiar astăzi. Nu evitați lupta ci căutați soluții pentru a rezolva problema pentru că ea face parte din călătoria voastră prin viață, a fost creată pentru voi.

MICILE ABILITĂȚI AJUTĂ MARELE SCOP ÎN VIAȚĂ

Atunci când vă confruntați cu deficiențe în loc de puncte forte strategia pe care trebuie să o folosiți este aceea de a ignora punctele slabe și de a rezista tentației de a fiți asemănători celorlalți. În schimb, îndreptați-vă către lucrurile mai mici dar la care vă pricepeți cel mai bine.

Pentru moment nu mai visați și nu mai faceți planuri mărețe pentru viitor, ci concentrați-vă pe redobândirea încrederii de sine prin activități la care sunteți pricepuți, la acele abilități simple pe care le puteți folosi imediat.

Această tactică vă va aduce încredere și va deveni un sprijin psihologic cu ajutorul căruia apoi vă puteți extinde către alte activități. Procedând în acest fel, pas cu pas, veți relua drumul către scopul vieții voastre.

Atunci când vă gândiți la marele scop al vieții voastre acesta nu apare întotdeauna ca rezultat al unui unic talent ci poate apărea sub masca deficiențelor voastre, forțându-vă astfel să deviați pentru a vă concentra pe unul sau două lucruri la care sunteți pricepuți deja.

Ocupându-vă temporar de aceste abilități, învățați valoarea disciplinei și redescoperiți recompensele pe care le puteți obține prin eforturile personale. Asemănător unei flori de lotus abilitățile voastre se vor extinde spre exterior dintr-un centru de forță și încredere.

Nu-i invidiați pe cei care par a fi înzestrați în mod natural pentru absolut tot ce fac. Acest aparent dar este adesea un blestem deoarece astfel de oameni rareori învață valoarea efortului dedicat și a concentrării și plătesc pentru asta mai târziu în viață.

Această strategie se poate aplica oricăror eșecuri și dificultăți care apar în viața voastră. În astfel de momente, este în general înțelept să vă concentrați pe ceea ce știți să faceți cel mai bine și astfel să vă recăpătați încrederea pentru a relua urcușul către obiectivul vieții noastre.
ROBERT GREENE

Sfatul Zilnic: Atunci când aveți îndoieli concentrați-vă asupra lucrurilor pe care le faceți bine și de acolo extindeți-vă din nou către marele vostru scop de îndată ce ați trecut de momentul dificil.

EVITAȚI CĂRĂRILE FALSE

Toate răspunsurile la întrebările voastre se află mereu adânc în interiorul vostru. Numai voi știți cine sunteți, numai voi știți ce vreți.
LAO TZU

O cale falsă în viață este, în general ceva de care suntem atrași din motive greșite sau superficiale - bani, faimă, atenție și așa mai departe. Dacă avem nevoie de atenție de multe ori motivul este golul interior pe care sperăm să-l umplem cu falsa atracție pentru aprobarea publică. Deoarece domeniul pe care îl alegem nu corespunde cu cele mai profunde înclinații ale noastre rareori găsim însă împlinirea după care tânjim. Munca noastră suferă din cauza asta iar atenția pe care poate că am primit-o la început începe să se estompeze iar pentru cei mai mulți dintre noi acesta este un proces dureros.

Dacă banii și confortul sunt cele care ne domină deciziile cel mai adesea acționăm din anxietate și din nevoia de a arăta bine în fața părinților noștri și a celor apropiați nouă. Din dorința de a ne face bine aceștia ne pot îndrepta către ceva ce cred ei că este profitabil dar în spatele acestor sfaturi se află o altă înțelegere a vieții care nu ne aparține.

Strategia voastră trebuie să aibă două direcții: în primul rând să vă dați seama cât mai curând posibil dacă v-ați ales cariera din motive greșite și este bine să faceți asta înainte să vă pierdeți încrederea de sine iar în al doilea rând să vă revoltați împotriva acelor forțe care v-au împins în afara căii voastre adevărate.

Rezistați nevoii de atenție și de aprobare pentru că ambele vă vor conduce pe cărări greșite și oricum vor reveni dacă vă urmați calea dorită în viață. Împotriviți-vă celor din jurul vostru care doresc, chiar și cu bune intenții, să vă impună o vocație ce vă este străină. Este o atitudine sănătoasă a dezvoltării voastre să urmați un drum independent de părinți sau de cei din jur și să vă stabiliți propria identitate. Lăsați acel sentiment de rebel să vă umple de energie și să vă arate scopul, calea dorită în viață.
ROBERT GREENE

Sfatul zilei: Dacă simțiți că mergeți pe calea greșită schmbați drumul imediat, la orice vârstă vă aflați, și hrăniți-vă cu energia răzvrătirii voastre.

www.romania2024.org
contact@romania2024.org

Unica Școală Politică Naționalistă din România.